Chevy Chase är tillbaka

…och så är jag!

Chevy ChaseDet såg länge ut som att Chevy Chase och hans glansdagar var över och ska jag vara helt ärlig tog jag en liten paus från mitt dyrkande. I slutet av 2015 gjordes en slags uppföljare till ”Ett päron till farsa” (National Lampoon’s Vacation) som hette ”Ett päron till farsa: Nästa generation”. I den filmen beslutar sig sonen Rusty för att ta med sig sin familj på en bilresa med slutdestination Walley World (kommer ni ihåg att det var dit de skulle i Ett päron till farsa?). Givetsvis råkar de ut för alla tänkbara knäppa situationer och även om en uppföljare aldrig håller samma mått som originalet fick jag mig ett par goda skratt. Jag ska inte avslöja något från filmen för er som inte sett den men jag kan upplysa om att Clark Griswold och hans vackra fru är med på ett hörn även i denna film. Tyvärr kändes det mest deprimerande att Clark, som roat mig och mina nära i så många filmer och under så många år, nu är en bifigur. Han spelade däremot sin roll helt ok.

En efterlängtad comeback

Som jag nämnde i inledningen tappade jag kollen på Chavy Chase förehavanden då jag tyckte det var tråkigt att se hans talang slösas bort i biroller och halvdana serier. Så döm om min förvåning när jag igår skaffade mig ett Netflix-konto och såg att där fanns en helt ny film (Netflix-produktion) med Chevy Chase i en av huvudrollerna. Jag hann bara se trailern (delar den med er här nedan) men den verkar superrolig och jag hoppas verkligen att den gör min älskade Chase rättvisa. Att han dessutom spelar mot Richard Dreyfuss som jag anser vara en riktigt bra skådis bådar riktigt gott.

I The Last Laugh spelar Chevy en gammal agent som flyttar in på ett ålderdomshem. Där möter han sin gamla klient Buddy och övertalar honom att ta upp sin karriär igen. Av det lilla jag såg i trailerna igår är jag som sagt hoppfull om att det blir en riktig succé. Ikväll är det popcorn och mysbyxor som gäller. Höst, Chevy och filmkväll. Vilken onsdag!