Mina Chevy-favoriter

Ni har kanske förstått att det jag älskar mest med Chevy är hans päron till farsa-filmer. Ett päron till farsa firar jul, som jag skrivit om tidigare, är en klar favorit men de andra filmerna är såklart också hysteriskt roliga. Idag tänkte jag skriva lite om mina favoriter och plocka ut lite favoritklipp från dem. Hoppas att ni ska gilla mitt inlägg.

Ett päron till farsa

Den första av filmerna som hade premiär 1983. Hela familjen Griswold ska på semester till Walley World. Clark har planerat in bilresan, som går tvärs igenom USA, in i minsta detalj och givetvis går allt som kan gå fel…just fel. Hela filmen är en underbar kompott av komiska missöden, galna släktingar, maximal otur och tyvärr även med en liten släng gubbsjuka. Det finns alltid med en snygg tjej på något hörn som Clark försöker impa på. Hur som helst. Tar de sig till Walley World? Jag tänker inte skvallra 😉 Ni ska definitivt se filmen. De är av samma sort som svenska sällskapsresan, de håller oavsett hur gamla de blir.

Semester i Europa

I denna film vinner familjen Griswold ”grisen i säcken” i en tv-tävling och får bege sig ut i Europa på semester. Dottern saknar sin pojkvän, sonen Rusty gör sitt bästa för att flirta med med tjejerna, något som är svårt i sällskap av sin familj, och som vanligt går allt som kan fel. bland annat hamnar en videokamera med privat film i fel händer. Under resans gång passar de på att hälsa på sina tyska släktingar… tror de. Människorna i det här klippet har ingen aning om vilka familjen Griswold är 🙂

Ett päron till farsa i Las Vegas

Precis som i de andra filmerna ska familjen på semester. Denna gången i Las Vegas. Som vanligt går resan allt annat än smärtfritt. Vi återser släktingarna från de andra filmerna och mamma Ellen känner sig inte riktigt uppskattad av Clark och får en beundrare. I Las Vegas kan allt hända. Missa inte denna filmen.

Om ni gillar dessa filmerna kan jag passa på att tipsa om att det förra året kom ut en ny film. Ett päron till farsa – generation 2. Denna gången är det sonen Rusty som ska ut på vägarna och semestra med sin familj. jag brukar vara skeptiskt mot den typen av uppföljare, men den var riktigt kul så jag rekommenderar den varmt. Men titta på de äldre versionerna först.

Ha det gott så länge (och tro det eller ej – jag har ytterligare ett filmtips på lager 😉 ).