Gänget i Community

Community

För ett tag sen gick TV-serien Community på TV, och det kanske det gör till och från nu också. Men då iallafall, så kollade jag ganska mycket på den. Jag började gilla den och följde alla sex säsongerna. Sen blev jag besviken när det inte fanns mer att kolla på såklart.

Det blev lite som en familj, tycker jag. När man spenderar så många timmar med samma serie och samma karaktärer lär man känna dem ganska bra. Jag började till och med tänka vad de olika karaktärerna kunde få för sig att säga, när jag gick runt och gjorde saker själv om dagarna. Lite mycket kanske, men det var kul samtidigt.

Att se Chevy igen var härligt och han platsade bra till den roll han hade. I Community spelar han Pierce Hawthorne, som är lite av en udda typ på skolan allt utspelar sig i. Han är mycket äldre än alla andra på skolan och det gör att han kanske inte riktigt hänger med i de andras svängar. Det är dock inget som hindrar honom från att försöka vara ”hipp” och hänga med de andra. Han är klumpig och har väldigt dålig tålamod, så han rör ofta till planerna som de andra i gänget håller på med.

Pierce är också väldigt gammalmodig, sexistisk och rasistisk, men utan att han själv förstår det. Han säger ofta saker som är väldigt stötande. För Pierce är det däremot som att påpeka att det är soligt ute och inget som helst konstigt med det. Det gäller att som tittare inte ta så illa upp av det han säger och gör. Glömmer du att det är en karaktär i en komediserie som säger det så kan det bli väldigt stötande.

Chevy gör ett superbra jobb, tycker jag. Han är den lilla oförstående gubben som ibland blir läskig och otäck, men ändå får lite sympati av både gänget och den som tittar. Han tar på sig rollen som gubbe med stolthet, och det blir väldigt rolig dynamik i gruppen av det. Ett kul inslag i serien, helt enkelt.

Jag rekommenderar verkligen Community för de som gillar enkla komediserier. Lite drama, lite händelser, kul sammanträffande och bra skådespelare. De tar upp livsproblem, kärleksproblem, små och stora tankar och ibland blir det bara helt galet alltihop. En bra kombo där Chevy bidrar, helt enkelt.