Chevy Chase i Sverige och planer på bilköp

Kommer ni ihåg när Chevy Chase medverkade i svenskt humorprogram? Jag minns såväl när jag satt hemma i tv-soffan och nästan satte colan i halsen när han dök upp i tv-rutan. Det kändes liksom inte rätt någonstans. Missförstå mig inte, jag gillar Chevy. Vet ni förresten vad han heter på riktigt? Chevy är inte hans riktiga förnamn, det är något hans mormor brukade kalla honom. Näe,  hans riktiga namn är faktiskt Cornelius. Cornelius Crane Chase. Visst klingar Chevy Chase bättre?  Bra jobbat, mormor.

Hur som helst. Tanken på Chevy i en svensk humorserie kändes lika skumt som Luke Perry, ni vet… toksnygga Dylan i Beverly Hills, i en svensk sommarfilm. Men faktum är att de funkade båda två. Inga jättesensationer kanske. Mer som ost på en macka än grädde på en våffla. Är ni med på vad jag menar?

Serien han medverkade i var den roliga Hjälp. Kommer ni ihåg den? Sketcherna med alla karaktärer i behov av hjälp som besöker en psykolog där Björn Gustafsson spelar receptionisten som tar emot dem. Johan Glans spelar den självmordsbenägne Reine Bok. I avsnitt efter avsnitt försöker han ta sitt eget liv men det är alltid något som sätter käppar i hjulen för honom.

Så vad gjorde han då i denna humorserie. Jo, han spelade in ett antal sketcher där han agerade en tv-kändis som skickas ut för att göra resereportage och under tiden lyckas med att förlora både fru, arbete och tillhörigheter. Strandsatt i Stockholm träffar han på Örjan Lax, ni vet Johan Rehborgs aggressive karaktär. Han var min absoluta favorit i serien. Avsnittet där han får brytet då han är och handlar och skäller hej vilt på folk som frågar efter varor och tar för lång tid på sig i kassan – obetalbart.

Jag gillar Chevy (det kan ni väl knappast tvivla på när jag har en blogg som handlar om enbart honom) men jag kan inte påstå att hans medverkan gjorde något bestående intryck på mig…
Kul -ja.
Hysteriskt – nej.

Vad tyckte ni? Om ni vill friska upp ert minne kan ni se ett avsnitt i klippet här nedan.

Jag är väldigt nyfiken på att se vad framtiden har att erbjuda. Som jag skrivit tidigare pratas det mycket om hans hälsa och viktuppgång i medier. Jag läste någonstans att han vägde 135 kg. Sant eller ej, inte en aning. Men det är alltid tråkigt att se människor förfalla. Alla åldras, men jag hoppas att han har hälsa nog att köra på ett tag till. Även om jag anser att hans storhetstid var på 80-talet. De filmerna har gjort honom ihågkommen resten av hans liv. Vilken häftig grej egentligen… Tänk på alla filmer som producerats sedan dess… och ändå hänger han fortfarande med.

Visste ni förresten att Hollywood ville göra Chevy till en romantisk hjälte likt Cary Grant? Men det var ett fack han inte ville hamna i. Vet ni varför? Låt mig citera:

Jag ville inte att mina tre döttrar skulle se pappa pussa andra kvinnor. Så det blev en karriär där jag fjantade mig i stället

Ja, så kan det gå. För mitt sparande går det inte alls bra just nu. Ni som följt bloggen vet ju att jag har lagt ner massor av tid och energi på att spara pengar, nu ska jag göra av med dem. Funderar nämligen på att köpa en bil så att jag slipper köra runt i min gamla skrothög. Vet inte om jag ska betala den kontant eller om jag ska låna istället. Bägge har ju sina fördelar och nackdelar. Har försökt läsa på lite om billån och blivit lite klokare i alla fall. Men oavsett om jag lånar eller köper kontant så måste jag ju ut med en del pengar i handpenning, så det lär bli ett hål på sparkontot. Det kan det ju i och för sig vara värt. Är rätt så trött på bilen och att inte veta om den håller när jag ska köra från punkt a till punkt b. Dessutom är den ganska dyr i drift också, den slukar bensin! Vill ha en pålitlig och bränslesnål bil istället.

Over & out för den här gången